Amenajare spatii verzi

 

Utilajelelucostica.ro vine in ajutorul tău cu o echipă de profesioniști cu experiență și utilaje moderne de ultimă generație pentru a-ți oferii servicii de amenajare spații verzi de calitate superioară, in judetul Prahova. Pe site-ul nostru găsești o ofertă completă pentru proiectarea elementelor peisagistice, dar și pentru amenajarea grădinii și spațiilor verzi, realizate rapid de către o echipă specializată.
Crearea unei grădini care să îmbine într-un mod armonios frumusețea plantelor și aspectul estetic al grădinii împreună cu utilitatea acestuia, presupune o proiectare și o revizuire cât mai amănunțită a tuturor cerințelor clientului.
O grădină perfectă reprezintă un spațiu ce are un aspect deosebit, dar și o utilitate de care să se bucure toți membrii familiei sau, în cazul spațiilor verzi din cadrul sediilor de companii, toți oamenii care beneficiază de sediu.

 

Rolul spațiilor verzi

Spațiul verde reprezintă elementul de peisagistică principal din ansamblul urbanistic și are multiple funcții, precum recreere, odihnă, relaxare sau completarea arhitecturii zonale. De ce este important să ai un astfel de spațiu în apropierea locuinței tale?
Ei bine, spațiul verde oferă o importantă funcție de relaxare, specialiștii din sănătate și medicină recomandând petrecerea a cât mai mult timp în natură.
Spațiul verde are și o funcție sanitară considerabilă, imposibil de ignorat. Acest spațiu poate împrospăta aerul producând oxigen și consumând dioxid de carbon, ajută la reducerea temperaturii mari de pe timp de vară, reglează umiditatea aerului, micșorează intensitatea luminoasă și estompează zgomotele mari produse de mașini și alte activități care au loc în mediul urban.
O altă funcție a spațiilor verzi este cea decorativă, atât de importantă în spațiul urban. Astfel, aranjamentele peisagistice oferă oamenilor satisfacție și insuflă o stare de bine.

Pachet de servicii oferite de utilajelelucostica.ro in Prahova

Amenajarea spațiilor verzi și serviciile peisagistice cuprinde o serie de activități definitorii pentru întreaga activitate:

Defrișarea și curățarea terenului – pregătirea terenului este prima acțiune care trebuie întreprinsă și necesită atât defrișări controlate, cât și activități de curățare a terenului. Practic, defrișarea este o operațiune care constă în smulgerea copacilor și a arbuștilor, cu tot cu rădăcină, care se află în plus pe suprafața unui teren sau a unei grădini.

Decopertarea terenului – Stratul vegetal se decoperteaza pe o adancime de 20-30 de centimetri. Este recomandat ca pamantul rezultat să fie depozitat în afara perimetrului construit, pentru a putea fi utilizat ulterior la amenajarea diverselor spații verzi din jurul clădirii.

Săparea șanțurilor – această activitate are un rol esențial în amenajarea unor spații verzi. Prin intermediul acestei acțiuni apa va fi evacuată în afara zonei de lucru. Este foarte important să se asigure că apa nu va reprezenta o problemă pentru nimeni, în momentul în care se execută, dar și când vor fi finalizate lucrările.

Plantare arbori – arborii și arbuștii sunt cei care oferă grădinii tale o structură solidă și un caracter propriu. Astfel, plantarea arborilor potriviți este un alt serviciu pus la dispoziția ta de către utilajelelucostica.ro care va fi definitoriu pentru spațiul verde.

Plantarea gazonului – gazonul este elementul central care oferă grădinii tale funcționalitatea relaxării și a recreeri. Succesul unui spațiu verde perfect în care să-ți petreci timpul liber constă în plantarea unui gazon.

Tunderea și întreținerea gazonului – având la dispoziție o gamă de utilaje moderne și o echipă de specialiști în domeniu, utilajelelucostică.ro îți pune la dispoziție și lucrări de tundere și întreținere gazon, atât de importante pentru viața acestuia. Practic, de modul în care este îngrijit, depinde perioada în care te vei bucura de aspectul verde și sănătos al curții tale.

Tundere gard viu – în cazul în care dorești să-ți protejezi grădina de zgomotul străzii sau de privirile curioșilor, plantarea unui gard viu reprezintă o soluție ideală. Gardul viu, compus din specii de arbuști de conifere sau de foioase, poate îndeplini atât funcția de mascare, cât și funcția decorativă. Pentru a păstra aspectul deosebit, utilajelelucostica.ro vine și te ajută cu întreținerea lui corespunzătoare.

Toaletare copaciToaletarea copacilor este o procedură de horticultură extrem de întâlnită și foarte des întreprinsă, fiind vitală pentru întreținerea arborilor. Principalul scop al procedurii constă în controlul evoluției copacilor și în îmbunătățirea aspectului lor.

Utilajele folosite în amenajarea spațiilor verzi

 • Drujba Stihl MS 311 40cm 3/8″ 1.6mm
 • JCB 801.7/350 miniexcavator
 • Auto Renault Mascott
 • Semanatoare Motocultor SM 75
 • Motocultor BCS 740 GX390
 • Tractor R36i – grapa cu dinti verticali rotex M150
 • Masina de tuns iarba Stihl RM 253 T
 • Scarificator cu suprainsamantare Billy Goat OS552H
 • Emondor Stihl
 • Foarfeca gard viu Stihl HS 82 R 600mm

Idei de amenajare a gradinilor

Grădina poate reprezenta oaza ta de liniște și o poți împărți în mai multe zone care să aibă funcționalități diferite. Astfel, din grădină poți amenaja:

 • Un spațiu verde potrivit copiilor, în care să pui jucării speciale pentru exterior, creând astfel propriul mini parc.
 • Realizarea unei grădini de flori în fața casei.
 • Amenajarea curții din spatele casei în zone diferite, precum grădină de legume, terasă, foișor sau loc pentru piscină.

Dacă îți dorești propriul loc în care să te relaxezi și să te bucuri de propria oază de liniște, apelează cu încredere la serviciile de amenajare grădini puse la dispoziție de utilajelelucostică.ro

excavator icon

Experienta in domeniu

excavator icon

Utilaje profesionale

excavator icon

Servicii de calitate

excavator icon

Preturi avantajoase

Contacteaza-ne pentru oferta de pret personalizata

 

14 + 13 =

Ploiesti, Str. Strandului nr 70, jud. Prahova

+40 726 256 064

utilaje@magazialucostica.ro