Lucrari de pregatire a terenului pentru semanat

 

Prin pregătirea unui teren ne referim la totalitatea lucrărilor ce se aplică pentru afânarea solului la o adâncime corespunzătoare, favorizând astfel aerisirea și încălzirea acestuia, înmagazinarea și reținerea unei cantități de apă cât mai mare, acumularea substanțelor nutritive care ajută la creșterea plantelor, distrugerea buruienilor și facilitarea lucrărilor de înființare a culturilor.
Pregătirea unui teren pentru semănat presupune o serie de activități pe care utilajelelucostica.ro ți le pune la dispoziție. Folosim echipamente de ultimă generație și avem o echipă de profesioniști pentru realizarea acestor lucrări. De asemenea, serviciile noastre se aplică atât pentru terenurile pe care urmează să se construiască o clădire, cât și pe terenurile pe care urmează să se planteze diferite plante sau pomi.

 

teren

Decopertarea și curățarea terenului

Prima lucrare de pregătire a terenului care are un grad de importanță ridicat constă în procesul de defrișare. Acesta se referă la smulgerea arborilor și arbuștilor, cu rădăcini, de pe terenul pe care urmează să se efectueze lucrări. Pentru arborii mai mari sunt necesare lucrări de tăiere înainte de a se executa operațiunea de smulgere. Utilajelelucostică.ro se ocupă și de îndepărtarea acestora de pe teren cu ajutorul unor utilaje performante, precum excavatoare și buldoexcavatoare. După ce au fost tăiați și îndepărtați arborii și arbuștii de pe teren, vor fi efectuate operațiunile de smulgere.
Curățarea terenul constă în îndepărtarea crengilor, a cioatelor și a rădăcinilor, dar și a pietrelor de dimensiuni reduse aflate pe suprafața terenului. Toate deșeurile adunate vor fi încărcate și evacuate de pe teren cu ajutorul unor mijloace potrivite.
Anterior începerii lucrărilor de terasamente, pe terenul respectiv se vor realiza șanțuri de scurgere sau drenuri care vor evacua apele în aval de zona lucrărilor.

Eliberarea terenului

După ce au fost eliminate straturile de la suprafață, urmează curățarea în profunzime a terenului. Îndepărtarea stratului vegetal se realizează în două moduri: fie pământul rezultat se depozitează în apropierea terenului pentru a putea fi reutilizat în îmbunătățirile funciare sau în lucrările de însămânțare, fie se încarcă și se evacuează de pe teren.
În zonele în care trenul prezintă gropi, șanțuri sau frământări, se va executa o lucrare de nivelare. Aceasta se realizează de cele mai multe ori cu un buldoexcavator care elimină denivelările și aduce terenul la o suprafață plană.
Ultima activitate care face parte din procesul de defrișare și curățare a terenului constă în executarea unor săpături. Pentru săpăturile care au o adâncime medie, acestea se pot realiza cu ajutorul cupei din spate a buldoexcavatorului. Pentru lucrările de săpături care necesită o adancime mai mare de lucru, dar și o cantitate mai mare de pământ se recomandă a fi folosit excavatorul. De cele mai multe ori, în executarea acestor lucrări va fi necesară și o freză de sol.

Scarificarea terenului

Procesul de scarificare este recomandat pentru solurile grele și se realizează cu un utilaj special tractat de un buldozer sau tractor, la o adâncime de aproximativ 60 cm. De cele mai multe ori, scarificare se realizează în două sensuri pe direcții perpendiculare, iar acest lucru ajută la desfundarea perfectă a terenului.
Scarificarea se realizează la o adâncime potrivită lucrărilor pe care vrei să le intreprinzi ulterior. Această activitate face referire cu preponderență la plantațiile pomicole, precum livada sau vița de vie, culturilor mari cum sunt cele de porumb sau grâu, dar și pentru înființarea unor sere sau solarii.

Utilaje folosite:

  • Motocultor – grapa cu dinti verticali EL 75
  • Motocultor BCS 740 GX390
  • Tractor Deutz Agrotrac – 160 CP
  • Acesorii Tractor Deutz Agrotrac – 160 CP – freza de sol
  • Acesorii Tractor Deutz Agrotrac – 160 CP – scarificator
  • Tractor R36i
  • Acesorii Tractor R36i – grapa cu dinti verticali rotex M150
  • Acesorii Tractor R36i – rotosapa Selvatici
  • Acesorii Tractor R36i – scarificator Faza

Apelează cu încredere la echipa de profesioniști de la Utilajele lui Costică și lasă-ți terenul pe seama lor. Cu ajutorul unor echipamente de calitate și performante munca lor este mai ușoară și mai roditoare.
Indiferent că vrei să construiești o clădire sau vrei să cultivi plante ori o livadă de pomi, specialiștii noștri vin către tine cu cele mai bune recomandări și activități.
De asemenea, îngrijirea terenului te scapă de o amendă. Conform Hotărârii 121/2010 privind curățarea terenurilor de vegetație spontană riști să fii pedepsit dacă îți lași terenul, chiar dacă este proprietatea ta, neîngrijit.

excavator icon

Experienta in domeniu

excavator icon

Utilaje profesionale

excavator icon

Servicii de calitate

excavator icon

Preturi avantajoase

Contacteaza-ne pentru oferta de pret personalizata

 

13 + 6 =

Ploiesti, Str. Strandului nr 70, jud. Prahova

+40 726 256 064

utilaje@magazialucostica.ro