Defrisare curatare teren

 

Pregătirea unui teren necesită de cele mai multe ori defrișări controlate și lucrări de curățare a terenului. Defrișarea este o operațiune care constă în smulgerea arborilor și arbuștilor, cu tot cu rădăcini, de pe terenuri agricole sau simple.
Neîngrijirea terenurilor care aparțin fie persoanelor fizice, fie persoanelor juridice reprezintă o problemă de interes public, iar deținătorii acestora riscă să fie amendați conform Hotararii 121/2010 privind măsurile de asigurare a ingradirii, salubrizarii și igienizării terenurilor virane.
Firma noastră, Utilajele lu’ Costica, oferă servicii de defrișare și curățare terenuri specializate, folosindu-se de echipamente de ultimă generație și specialiști în domeniu, la un preț avantajos.
Cum se efectuează lucrările de defrișarea și de curățare ale unui teren? Iată care sunt cele mai importante aspecte de care specialiștii noștrii țin cont.

 

curatare teren

Lucrări de defrișare și curățare întreprinse pe un teren

Curățarea terenului implică o serie de activități care se realizează cu ajutorul unor echipamente și utilaje speciale. Acestea se fac în ordinea descrisă mai jos, scopul final fiind reprezentat de terenul curățat.

Defrișarea terenului

Procesul de defrișare al terenului constă în îndepărtarea prin smulgerea rădăcinilor a arborilor și arbuștilor de pe terenul pe care urmează să se execute lucrări. Pentru arborii mai mari sunt necesare lucrări de tăiere înainte de a se executa operațiunea de smulgere. Tăierea pomilor de pe teren se realizează cu echipamente speciale, precum Drujba Stihl MS 311 40cm 3/8″ 1.6mm sau masina de tocat lemne Carravagi Bio 230 cu motor Honda. De asemenea, pentru a le îndepărta de pe teren ai nevoie de utilaje performante care să facă față indiferent dacă terenul este nivelat sau în pantă ori rampă. Printre aceste utilaje se numără și tractor R36i – tocatoare laterala Del Morino sau tractor R36i.
După tăierea și îndepărtarea arborilor și arbuștilor de pe teren sunt necesare operațiunile de smulgere. Aceste lucrări se realizează cu un buldoexcavator, precum buldoexcavator CASE 590SLE 4×4, pentru buturugile cu diametru mai mic, fie cu brațul excavatorului în cazul în care diametrul este mai mare. O altă metodă de smulgere este utilizarea unui cablu de care este legată buturuga. Cablul se leagă apoi de cupa buldoexcavatorului sau a excavatorului și se extrage rădăcina din pământ.

Curățarea terenului

Curățarea terenului presupune îndepărtarea crengilor, cioatelor sau a rădăcinilor scoase în faza anterioară, precum și a pietrelor de dimensiuni reduse aflate pe suprafața terenului. Toate aceste deșeuri vor fi adunate și încărcate în alte mijloace de evacuare a deșeurilor și vor fi transportate și depozitate într-un loc stabilit, ca de exemplu o groapă de gunoi. De regulă cu ajutorul unui buldoexcavator se strâng deșeurile vegetale, iar cu ajutorul excavatorului se încarcă.
În cazul în care terenul conține și structuri mai dure cum sunt urme de fundații, pietre sau stanci, acestea vor fi mărunțite cu ajutorul cupei cu care este dotat de cele mai multe ori un excavator, apoi se vor încărca și vor fi evacuate de pe teren. Așadar, cu ajutorul unor utilaje performante se realizează o mecanizare completă de îndepărtare a deșeurilor.
Anterior începerii lucrărilor de terasamente, pe terenul respectiv se vor realiza șanțuri de scurgere sau drenuri care vor evacua apele în aval de zona lucrărilor. De cele mai multe ori aceste lucrări se realizează cu brațul din spate al buldoexcavatorului și cu cupa excavatorului.

Săparea și îndepărtarea stratului vegetal

Săparea și îndepărtarea stratului vegetal se realizează în două moduri, depinde de alegerea făcută. Primul mod constă în depozitarea pământului rezultat în apropierea amplasamentului pentru utilizarea lui în îmbunătățirile funciare sau pentru însămânțare. Această procedură se realizează prin impingerea cu cupa multifuncțională a buldoexcavatorului până la locul stabilit.
A doua modalitate presupune încărcarea pământului în mijloace de transport și evacuarea acestuia de pe teren.

Nivelarea terenului

Nivelarea terenului constă în aducerea suprafeței neregulate a acestuia la o suprafață cât mai plană, în vederea nivelării lui la o suprafață dată. De cele mai multe ori nivelarea se realizează cu ajutorul cupei frontale a buldoexcavatorului.

Executarea săpăturilor

Ultima etapă din procesul de defrișare și curățare a terenului constă în executarea unor săpături. În cazul săpăturilor mai puțin adânci, acestea se realizează cu ajutorul cupei din spate a buldoexcavatorului. Pentru lucrările de săpături care au nevoie de o adâncime mai mare de lucru, cât și o cantitate mai mare de pământ care trebuie dislocat, poate fi folosit și excavatorul.
Pentru îndepărtarea resturilor, dar și pentru efectuarea altor lucrări necesare în acest proces, de cele mai multe ori este nevoie și de o freza de sol.

De ce să apelezi la un astfel de serviciu?

Indiferent de teren și de întrebuințările lui, defrișarea și curățarea sunt activități ce trebuie realizate periodic. Principalele avantaje sunt:

  • Aspect plăcut al terenului
  • Evitarea amenzilor riscate conform Hotărârii 121/2010 privind curățarea terenurilor de vegetație spontana.
  • Creșterea valorii acestuia, în cazul în care dorești să-l vinzi

Apelează cu încredere la serviciile profesionale de defrișare si pregătirea terenului pentru semănat, puse la dispoziție de utilajelelucostica.ro.

 

Utilaje folosite

excavator icon

Experienta in domeniu

excavator icon

Utilaje profesionale

excavator icon

Servicii de calitate

excavator icon

Preturi avantajoase

Contacteaza-ne pentru oferta de pret personalizata

 

12 + 14 =

Ploiesti, Str. Strandului nr 70, jud. Prahova

+40 726 256 064

utilaje@magazialucostica.ro