Demolari
Executăm lucrări controlate de demolări de mici, medii și mari dimensiuni cu o echipă de profesioniști și utilaje moderne.
Pentru realizarea acestor lucrari, avem la îndemână o echipă consolidată formată din specialiști cu experiență în domeniu, tehnică și utilajele de ultimă generație pentru a putea executa demolări complexe, în care se combină tipurile lucrărilor, precum carotare, tăiere și sfărâmare. Cu ajutorul tehnicilor de demolări controlate fără zgomot și fără prea mult efort, poți obține aceleași rezultate ca și demolările tradiționale, însă economisești timp, efort și bani.
Despre demolarea unei construcții
Demolarea unei construcții nu este o activitate foarte ușoară, iar din acest motiv este bine să știi tot ce implică un astfel de proces, mai ales atunci când achiziționezi un teren pe care se află o construcție ce trebuie demolată.
Înainte de a porni procesul de demolare, trebuie să te asiguri că acea clădire nu este una de patrimoniu. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul Ministerului Culturii, iar dacă clădirea face parte din categoria celor de patrimoniu, regulile se schimbă, iar permisiunile sunt mult mai limitate.
Ce este autorizația de demolare și de ce ai nevoie de ea?
Orice lucrare de demolare, indiferent că ne referim la una parțială sau totală, are nevoie de autorizație de demolare. Aceasta este reglementată de legea nr. 51/1991, articolul 8, cu modificările și completările ulterioare.
Autorizația de demolare se obține înainte de a desfășura orice tip de acțiune asupra clădirii. Nerespectarea legii atrage după sine repercusiuni grave, amendă sau chiar închisoare.
Autorizația de demolare se emite de primăria de pe raza căreia se află terenul și se obține după 30 de zile de la depunerea documentelor.
Autorizația de demolare este necesară atât pentru efectuarea unor lucrări de demolare pentru o casă sau orice alt tip de imobil, complet sau parțial sau pentru demolarea unor instalații și construcții aferente imobilului ori a altor corpuri de amenajări.
Demolarea se poate efectua atât în baza actului de proprietate, cât și în baza unui acord scris dat de proprietar persoanei care a închiriat clădirea și dorește să intervină cu unele modificări.
Autorizația se obține de la primăria de pe raza căruia se află clădirea și are o valabilitate de 12 luni de la data emiterii. În cazul în care lucrările de demolare nu se încadrează în intervalul de timp valabil, se pierde actuala autorizație de demolare și este necesară obținerea alteia. Mai mult decât atât, dacă demolarea nu se poate finaliza în perioada declarată, se poate prelungi valabilitatea ei cu 15 zile înainte de expirare. Ține cont că această prelungire se poate solicita o singură dată.
Documentele necesare pentru obținerea autorizației de demolare
Pentru obținerea autorizației de demolare, pe lângă achitarea unei taxe, ai nevoie și de:
- Cerere tip cu anexa ei și precizările privind completarea documentului;
- Actul de proprietate;
- Certificat de urbanism;
- Avizele certificatului de urbanism;
- Documentație tehnică pentru autorizarea lucrărilor de demolare (DTAD). Aceasta documentație tehnică include releveu construcție, expertiză tehnică întocmită de un expert autorizat MLPAT, memoriu tehnic privind soluțiile de demolare, memoriu tehnic cu soluții de protectia muncii.
- Dovada achitării taxelor de demolare în vigoare;
- Mai multe fotografii cu construcția sau clădirea care urmează a fi demolata sau dezafectata (fatada laterala curte și spate). Este important ca fotografiile sa fie realizate corespunzător pentru a reliefa starea tehnica a constructiei și motivul demolării ei.
- Declaratie pe propria raspundere privind situatia juridica a imobilului;
- Acolo unde este cazul, vei avea nevoie și de acordul coproprietarilor într-o formă legală și autentică.
Taxa care trebuie achitată pentru obținerea autorizației de demolare se calculează în funcție de construcția care trebuie demolată. La taxa de demolare se adaugă taxele achitate pentru obținerea certificatului de urbanism, taxele pentru întocmirea PAD-ului, adică Proiectului pentru Autorizație de Demolare și taxele pentru vize.
Actele necesare pentru elaborarea documentației tehnice de autorizare demolare ( DTAD)
Lista și semnăturile proiectanților;
Memoriu cu descrierea construcției care urmează sa fie demolată;
Plan de încadrare în teritoriu;
Plan de situație a imobilului;
Plan privind construcțiile subterane;
Releveul construcțiilor care vor fi demolate – plansele se vor redacta la o scara convenabila de 1:1000 sau 1:50 și trebuie să evidențieze spațiile și funcțiile existente.
Utilajele necesare pentru demolarea unei construcții
Printre cele mai frecvent utilizate utilaje se numără și:
- Buldoexcavator CASE 590SLE 4×4 – utilaj
- Kubota/ JCB Picon 160
- Motocompresor Compair – Pickhamer pneumatic
- Motocompresor Compair C42/1475
Echipa noastră de specialiști te va ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie și îți va duce la bun sfârșit toate lucrările pe care le ai de întreprins, inclusiv demolarea clădirilor.
Experienta in domeniu
Utilaje profesionale
Servicii de calitate
Preturi avantajoase
Contacteaza-ne pentru oferta de pret personalizata