Toaletare copaci

 

Toaletarea copacilor este o procedură de horticultură extrem de întâlnită și foarte des întreprinsă, fiind vitală pentru întreținerea arborilor. Această procedură are ca principal scop controlul evoluției copacilor, prin reducerea sau suprimarea anumitor părți dintr-un copac , precum scurtarea crengilor care fie au o poziție defectuoasă care creează pericole pentru clădiri, rețele aeriene, indicatoare rutiere sau care prezintă uscături sau despicături. De asemenea, toaletarea copacilor are rolul de a stimula creșterea, dar și de a ajuta la înflorirea și crearea unei forme decorative care să regenereze copacii.
Toaletarea copacilor este un serviciu care se realizează în condiții de siguranță maxime și respectând întocmai cadrul legal.

Apelează cu încredere la Utilajele Lu Costică pentru a beneficia de cele mai bune echipamente și o echipă de profesioniști.

toaletarea copacilor

Importanța toaletării copacilor

Toaletarea copacilor este unul dintre cele mai importante și vitale procese pe care îl poți face unui copac. Unul dintre cele mai importante motive pentru care se întreprinde acest proces este prevenirea pericolelor. Astfel că, în urma acestui proces se formează o structură puternică a copacilor, evitându-se căderea ramurilor sau acoperirea clădirilor, semnelor de circulație și liniilor aeriene din cauza creșterii lor.
De asemenea, toaletarea ajută și la activarea creșterii arborilor în zonele pe unde creșterea este rară, dar, totodată, împiedică creșterea în zonele nedorite. Așadar, toaletarea copacilor are grijă practic de sănătatea lor. Îndepărtarea părților deteriorate, bolnave, putrede sau afectate de daunatori împiedică degradarea și ține deoparte insectele.

Cele mai importante tipuri de toaletări

Toaletările sunt de mai multe tipuri clasificate în funcție de rezultatul dorit.
Așadar, toaletările de curățare au ca principal scop eliminarea ramurilor uscate, cât și a celor care sunt prea dese, a lăstarilor lacome și a crengilor rupte.
Toaletarile de regenerare au ca scop principal reactivarea creșterii copacilor și reîntinerirea coroanei.
Ultimul timp de toaletări se referă la cele de înălțare a coroanei arborilor.

Reducerea coroanei face referire directă la faptul că toaletarea se realizează cu scopul de a reduce înălțimea și creșterea unui copac. Aceasta se produc în primul rând pentru a îmbunătăți estetica copacului, dar și pentru a evita pericolele ce se pot produce în ceea ce privește siguranța. Tipul acesta de toaletare constă în câteva abilități profesionale și o cunoaștere profundă a istoriei copacului, dar și elemente ce țin de biologia lui, precum tipul de copac, specia și sănătatea lui.

Înălțarea presupune tăierea câtorva dintre ramurile de mai jos ale copacului cu scopul de a se vedea mai clar clădirile și semnele de circulație. De asemenea, această tehnică ajută și la înălțarea vizuală a copacului. Operațiunea se realizează atunci când copacii ies în întâmpinarea structurilor create de către om.
Rărirea, procedură cunoscută și sub denumirea de subtiere se realizează pentru a asigura lumina solară și fluxul de aer, de cele mai multe ori pe copacii supraîncărcați. Procedura presupune scăderea marginii coroanei, tăindu-se din ea aproximativ 15-20% din frunzișul acestuia și doar ramurile care au o grosime de 2 centimetri.

Curățarea copacilor reprezintă îndepărtarea din copac a lemnului mort, putred sau nedorit, fiind o metodă practicată mai ales pe copacii bătrâni deoarece nu presupune tăierea ramurilor utile. Atunci când ai nevoie de toaletarea copacilor din curtea ta, cea mai recomandată metodă este să apelezi la o firmă specializată care știe exact ce anume are de făcut, care cunoaște biologia fiecărui arbore în parte și care dispune de echipamente performante.

Instrumentele necesare pentru toaletarea copacilor

Instrumentele necesare pentru toaletarea copacilor sunt foarte importante pentru că de calitatea lor depinde practic munca ta. Printre cele mai importante unelte și instrumente, regăsim:

  • Foarfeca gard viu – aici ai o gamă de produse, iar noi îți recomandăm foarfeca gard viu Stihl HS 82 R 600mm.
  • Drujba – pentru toaletarea copacilor ai nevoie de o drujba care se încadrează în categoria hobby, iar dacă practici această activitate des, poți alege o drujba semi profesională. Noi îți recomandăm Drujba Stihl MS 311 40cm 3/8″ 1.6mm.
  • Emondor de înălțime – este un produs destinat uzului semi-profesional în condiții medii pentru îngrijirea copacilor. Unul dintre cele mai profesionale unelte de acest gen sunt Emondor de inaltime STIHL HT 103 30cm.
  • Foarfecuta pentru grădina – ideală pentru ramurile foarte mici și ușor de accesat.
  • Fierăstrău – este un instrument uzual pentru cei ce întreprind activități de toaletare a copacilor.

Singurele lucrări care se realizează fără aviz sunt cele de îndepărtare a crengilor rupte sau uscate și cele ce țin de defrișarea arborilor putrezi sau uscați, care reprezintă un pericol de prăbușire.
Așadar, indiferent de tipul de lucrare pe care vrei să-l faci, apelează la o echipă de specialiști din domeniul toaletarii copacilor.

Foarfeca gard viu STIHL HS 82 R 600mm
Emondor de inaltime STIHL HT 103 30cm
Drujba STIHL MS 311 40cm
excavator icon

Experienta in domeniu

excavator icon

Utilaje profesionale

excavator icon

Servicii de calitate

excavator icon

Preturi avantajoase

Contacteaza-ne pentru oferta de pret personalizata

 

8 + 13 =

Ploiesti, Str. Strandului nr 70, jud. Prahova

+40 726 256 064

utilaje@magazialucostica.ro